TTV Gispen

Al meer dan 65 jaar tafeltennis en gezelligheid in Culemborg

Nieuws

TTV Gispen start nieuwe seizoen met huldiging voorjaarskampioenen

Met drie kampioensteams bij de senioren en één bij de jeugd begint tafeltennisvereniging Gispen deze week aan het najaarsseizoen. Bij de jaarlijkse barbecue, waar traditioneel het seizoen mee wordt geopend, werden de aanwezige kampioenen nog eens extra in het zonnetje gezet. Hoewel het voor de gepromoveerde teams altijd al een flinke opgave is zich op een hoger niveau te handhaven, hopen ze bij Gispen uiteraard op meer huldigingen rond de jaarwisseling.

De kampioenen bij de senioren waren verdeeld over de onlangs gestarte duo-competitie en de vertrouwde strijd tussen de driemansteams. Joop Dokman en Gerard Schook debuteerden dit seizoen als koppel en boekten meteen succes. Schook won 94 procent van zijn partijen en domineerde daarmee de individuele scores in de tweede klasse. Dit seizoen zal het team het niveau moeten zien vast te houden in de eerste klasse.

Ook duo-team 2 werd kampioen, maar dan wel een klasse lager. Met grote overmacht promoveren Laurens 't Hardt, Jeroen van den Berg, Mario Lenting, John van Tuyl en André de Beus naar de tweede klasse.

Bij de driemansteams bleef Gispen steken op één kampioen. Team 9 hield de spanning er tot de laatste wedstrijd in. Op de slotavond was er bij de  directe confrontatie met concurrent Leerdam een overwinning nodig om de titel te pakken. Uit was er nog met 8-2 verloren, maar in Culemborg werd het 6-4 en pakte Gispen met 1 punt voorsprong de titel in de zesde klasse. Johan de Mari bleek de kopman van het team, op de voet gevolgd door Henk van Kessel, Roos Lenting.en John Schippers. Willem Arisse debuteerde met een prima score en mag het, samen met zijn teamgenoten in de vijfde klasse proberen.

Jeugdkampioenen

Ook bij de jeugd was er spanning tot aan de laatste wedstrijd. Team 1 promoveerde van de tweede naar de eerste klasse door in het slotduel met 7-3 af te rekenen met concurrent SVE. Max Bladt, Michael Havelaar en Kai den Boer mogen dus aan de bak dit seizoen.

Jaarlijkse barbecue op zaterdag 9 september

Het is bijna tijd voor de jaarlijkse BBQ bij Gispen. Op zaterdag 9 september is het zover. De aanvang is om 18.30 uur en de kosten bedragen 10 euro per persoon.

Kom dus ook naar deze gezellige seizoensopening. Praat bij met je clubgenoten en geniet van een hapje en een drankje.


Max de Jong clubkampioen 2017

Het nieuwe jaar heeft Gispen al vroeg een primeur gebracht. Max de Jong won voor het eerst in zijn carrière de clubkampioenschappen voor de senioren. Jaren geleden lukte hem dat al bij de jeugd, maar nu pakte hij de titel na een spannende finale op het drukbezette openingstoernooi van het seizoen.

24 deelnemers deden een gooi naar de titel Clubkampioen 2017. Waar Ad Schnebeli en Mario Lenting hun poules wonnen in de B- en C-categorie, was het meervoudig clubkampioen Thomas Goldstein die samen met De Jong ongeslagen de finale van de A-poule bereikte. De toeschouwers kregen voor het eerst sinds jaren een spannende partij op hoog niveau voorgeschoteld, met her en der niet alleen lange, maar vooral spectaculaire rally's. Waar Goldstein tot twee keer toe een set voorsprong nam, was het De Jong die heel rustig bleef en de partij uiteindelijk met 4-2 naar zich toe trok.

Foto onder: Max in de finale tegen Thomas. Meer foto's vind je in ons Fotoalbum.