TTV Gispen

Al meer dan 65 jaar tafeltennis en gezelligheid in Culemborg

Nieuws

TTV Gispen start nieuwe seizoen met huldiging voorjaarskampioenen

Met drie kampioensteams bij de senioren en één bij de jeugd begint tafeltennisvereniging Gispen deze week aan het najaarsseizoen. Bij de jaarlijkse barbecue, waar traditioneel het seizoen mee wordt geopend, werden de aanwezige kampioenen nog eens extra in het zonnetje gezet. Hoewel het voor de gepromoveerde teams altijd al een flinke opgave is zich op een hoger niveau te handhaven, hopen ze bij Gispen uiteraard op meer huldigingen rond de jaarwisseling.

De kampioenen bij de senioren waren verdeeld over de onlangs gestarte duo-competitie en de vertrouwde strijd tussen de driemansteams. Joop Dokman en Gerard Schook debuteerden dit seizoen als koppel en boekten meteen succes. Schook won 94 procent van zijn partijen en domineerde daarmee de individuele scores in de tweede klasse. Dit seizoen zal het team het niveau moeten zien vast te houden in de eerste klasse.

Ook duo-team 2 werd kampioen, maar dan wel een klasse lager. Met grote overmacht promoveren Laurens 't Hardt, Jeroen van den Berg, Mario Lenting, John van Tuyl en André de Beus naar de tweede klasse.

Bij de driemansteams bleef Gispen steken op één kampioen. Team 9 hield de spanning er tot de laatste wedstrijd in. Op de slotavond was er bij de  directe confrontatie met concurrent Leerdam een overwinning nodig om de titel te pakken. Uit was er nog met 8-2 verloren, maar in Culemborg werd het 6-4 en pakte Gispen met 1 punt voorsprong de titel in de zesde klasse. Johan de Mari bleek de kopman van het team, op de voet gevolgd door Henk van Kessel, Roos Lenting.en John Schippers. Willem Arisse debuteerde met een prima score en mag het, samen met zijn teamgenoten in de vijfde klasse proberen.

Jeugdkampioenen

Ook bij de jeugd was er spanning tot aan de laatste wedstrijd. Team 1 promoveerde van de tweede naar de eerste klasse door in het slotduel met 7-3 af te rekenen met concurrent SVE. Max Bladt, Michael Havelaar en Kai den Boer mogen dus aan de bak dit seizoen.